Top férfiállatok Yume módra

Ezeknek a bejegyzéseknek a többsége felállított sorrendekről szól, én viszont képtelen vagyok választani közülük, hogy ki a kedvencem, hiszen mindannyian azok. Egyformán imádom őket, és szívesen olvasok róluk. A sorrend így az olvasások alapján áll fel.
A lista minden bizonnyal bővülni fog, amint rábukkanok még egy remek férfiállatra. :P


Kedvenc könyves pasim:

Marco Alisdair  /Erin Morgenstern – Éjszakai Cirkusz/
Marco az Éjszakai cirkusz rossz fiúja. Celia ellensége, és egyben szerelme is, kapcsolatuk amolyan Rómeó és Júlia stílusú.
A könyv egyébként méltatlanul kevés figyelmet kapott, szerintem.
A történet során komoly fejlődésen megy át, és ez nekem nagyon tetszett. Negatív karakterből szenvedő hőssé emelkedett, ahogy azon törte magát, hogyan élhetnének boldogan Celiával.
A cirkuszban elkövetett apró kis varázslatok tetszettek tőle, ezekkel akarta Celiát boldoggá tenni, és örömet szerezni a lánynak. Igazán romantikus lélek.
Már az első oldalak alatt megkedveltem a karakterét, annak ellenére is, hogy tudni lehetett, együtt lesznek Celiával, így igazán nem is volt soha negatív.



Calderon  /On Sai – Calderon sorozat/
 Szerintem nincs olyan sorrend, amiben Caleron ne lenne benne. :D Az egyik legjobb arc a könyves körökben. Imádom a humorát, a környezetével folytatott „vitákat”, a Tainával való kapcsolatát, ami egyre közelebbi a történet haladtával. A vívódásuk, hogy senki nem akarja bevallani a másiknak, hogy mit érez, aztán a második könyvben minden már sokkal lazábbak. Frankkel való viszonya pedig igazi humorbomba az első kötetben. :)
Azt hiszem, ezt az embert nem lehet nem szeretni. Nem is lehetne jobb emberre bízni a galaxis sorsát, mint Calderon. 
Remélem, lesznek még vele történetek, mert megérdemli.



 Akiva  /Laini Taylor – Füst és csont leánya sorozat/
Mindenki kedvenc szeráfja. (nah jó, nem mindenkinek kedvenc, de határozottan ismeri mindenki)
Ő is nagy változáson megy át, miután találkozik Kaoruval. Addig vakon követte a parancsokat, majd a nagy szívbe bumm után már kezd rájönni, hogy a szemellenzőt le kellene vennie.
Az én ízlésemnek nem igazán jött be az első könyvben, de a második könyv végére odáig jutottam, hogy kedvelem, és kíváncsian várom, hogyan alakul a sorsa a harmadik részben.



Kai  /Marissa Meyer – Holdbéli krónikák sorozat/
Akivával ellentétben őt már az első sorok után megkedveltem, annak ellenére, hogy elsőre csak egy bábnak tűnt, hiszen hercegi szerepben ismerhettük meg. De később nyilvánvalóvá válik, hogy ő igenis lázadó típus, csak nehezen jön rá, hogyan lázadhatna anélkül, hogy elpusztítaná vele a népét. Nehéz dolog az uralkodók élete. Pláne, ha a kedvelt lányt üldözni kell, mert szökött rab. Szegényre rájár a rúd az első két kötetben, remélem, a későbbiekben rendeződik a helyzete. A karakterét kedvelem, bár nem szerepel túl sokat.


Jem Carstairs /Cassandra Clare – Pokoli szerkezetek trilógia/
 A történetben szereplő szerelmi háromszög az agyamra ment, mert szerencsétlen srác épp eleget szenvedett már, nem lehet, hogy a csajt is elhappolják előle.
Ő az a karakter, akit mindenki kedvel, szerintem. Olyan, mint egy lapostányér méretű szemekkel megáldott ázott kiskutya az út szélén. Mindenki megsajnálja, és valaki haza viszi.
Szerettem az ő részeit olvasni, erős egyéniség a betegsége ellenére is. Vagy pont amiatt.


Chaol Westfall  /Sarah J. Maas – Üvegtrón sorozat/
Chaol Team forever!
Biztosan sokan vannak, akik a herceg oldalán állnak, de néhányan biztosan megértenek.
Egy ilyen pasi oldalán bárki biztonságban érezné magát. Védi Celaena-t és mindent megtesz, hogy a titkaik titkok is maradjanak, ami egy ilyen udvarban, ami kihívás, ezt beláthatjuk.
Minden hercegnő álma egy ilyen testőr.


Rhage /J.R. Ward – Fekete Tőr Testvériség sorozat/
Ez az sorozat, amiben pasi pasi hátán van, és mindenhol dúl a tesztoszteron, nekem mégis sikerült kiválasztanom a kedvencemet közülük.
Rhage a démonaival együtt is képes ember... khm… akarom mondani, vámpírként élni és viselkedni.
Az ő könyve tetszett a legjobban, és az ő személyisége vonzott az egész eddig elolvasott részeken keresztül. Védelmezi a párját, és a végletekig hű hozzá, ráadásul csak ez a kiválasztott képes kordában tartani a démonait.


Ash / Julie Kagawa – Vastündérek sorozat/
Mindenki kedvenc Tündérhercege.
A sorozat első része után is már biztosan ki tudom jelenteni, ő lesz a befutó nálam, bármennyire is nem egy oldalon állnak főhősünkkel.
A karaktere érdekes, többrétegű, képes fejlődni, illetve meg van benne a potenciál, hogy fejlődjön. 
Kíváncsian várom, hova fajul a jelleme. :)


Jericho Barrons / Karen Marie Moning - Tündérkrónikák sorozat/
Szerintem ide nem is kellene kommentár.
Az előző szereplők esetében legalább be tudtuk lőni, hogy melyik fajt népszerűsítik, de Barrons esetében még azt sem tudjuk, hogy egyáltalán jó, vagy rossz.
Rendben, csak én nem tudom, nyilván, aki végzett már a sorozattal, az képben van. :D
Egyszerűen az hajtja előre a történetet, és az olvasásaimat, hogy ő megjelenik, és egyre több titok derül ki róla, ami lehetőleg később majd már nem lesz titok.



Share on Google Plus

About Unknown

Író, Könyvblogger, Fantasy, Skandináv krimi, Tea, Japán, Távolkelet
    Blogger Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése