On Sai - Calderon, avagy hullajelölt kerestetik

Kiadás: Könyvmolyképző kiadó KFT, 2012
Oldalak száma: 286

Fülszöveg:
"Calderon kapitány nem mindennapi férfi. Egy jóképű, ifjú főnemes, aki eldobta a rangját egy lányért. Csakhogy a lány meghalt, így Calderon öngyilkos akar lenni. Úriember nem temetkezik hitelbe. Calderon másodkapitányi állást szeretne egy űrhajón, hogy egy kényelmes urnára gyűjtsön, de döbbenetére a kapitányi munkakört kapja meg. Vajon miért sóz rá a Flotta egy hatalmas űrcirkálót, amit nem tud vezetni? Milyen Játszma folyik körülötte? Mit kavarnak a nemesek a háttérben? És mit kezdjen Tainával, a csinos japán kadétlánnyal, akiből árad a narancsillat? És aki a parfüm per légköbméter arányt is képes kivizsgálásra felterjeszteni? Taina szamuráj családok leszármazottja, és ugyanúgy űzi a Játékot, vagyis más manipulálását, mint Calderon. Bármit megtenne, hogy az űrben maradhasson, hiszen odahaza nagyapja már férjet keres számára. A lány útmutatást kér az Ősanyáktól, de a jóskövek veszélyre és halálra figyelmeztetik. Mire rájönnek, mi folyik a háttérben, csak önmagukra számíthatnak, és a kettejük között kialakult érzékeny kötelékre. Vajon elég jó játékosok, hogy szavak nélkül is megértsék egymást? És Taina elég ügyes ahhoz, hogy a kapitányt rávegye a túlélésre?"



Egy szuicid hajlamokkal megáldott férfi és egy nagyapjával szembemenő japán lány? Engem megvett.

A történet tele van humorral és izgalommal. Egy percre sem hagyja nyugodni az olvasót. Ahányszor le kellett tennem, annyiszor vártam, hogy újra kézbe vehessem.

Szeretem az ilyen könnyed sci-fiket, amik nem szakzsargonnal vannak tele. Érthető volt a nyelvezete és élvezetes.

Tetszett, hogy a történet mindenki szemszögéből bemutatta a dolgokat, teljesen követhető volt minden szál. Ki mikor hol.

Calderon karaktere zseniális. Ahogy a másodkapitányt az őrületbe kergeti a szaktudása hiányával és a zseniális megoldó képességével, ahogy Tainaval se veled se nélküled harcot vívnak, és mindeközben a saját démonaival is küzd… igazán megnyerő volt. Ahogy mindig újra próbálkozott, hogy öngyilkos legyen mókás volt. A kitartása mindenesetre tisztelendő, hiszen a sokadik sikertelen eset után is újra megkísérelte.

Taina és az orr betörés már biztosíték volt rá, hogy nem lesz unalmas vele az élet és Calderon kapitányi rangjától sem fog az ágy alá menekülni. A végére nemzeti hőssé vált, még ha nem is kürtölhették szét a világnak. És végül is a parfüm megfelelő koncentrációjával kapcsolatban is csak elindultak a vizsgálatok.

A hajó megszállásától körülbelül úgy olvastam a könyvet, ahogy horror filmet nézek. Széttárt ujjaimmal eltakarva a szemem, hogy az igazán rémisztő részeknél gyorsan cselekedhessek, csak itt éppenséggel a túl izgalmas részek miatt kellett szusszanni még úgyis, hogy tudtam, túlélik az egész hercehurcát.

A végkifejlet nagyon jó volt. Amikor már azt hittem, hogy vége és jön a happy end, a zsoldos bejut a szobájába és még megpróbálja utoljára véghezvinni az öncélú tervét.

Tainaval nem egészen úgy alakultak a dolgok, ahogy reméltem az elején, de ettől mégis csak jobb lett a történet. Persze Calderont szívesen felpofoztam volna, hogy vegye már észre magát, de kétlem, hogy bármi hatást elértem volna vele.


Összességében nagyon örülök, hogy olvashattam a történetet. Igazán üdítő kikapcsolódás volt olvasni és már nagyon várom a következő részt.
Share on Google Plus

About Unknown

Író, Könyvblogger, Fantasy, Skandináv krimi, Tea, Japán, Távolkelet
    Blogger Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése