Paolo Bacigalupi - A felhúzhatós lány

Kiadás: Ad astra, 2012
Első megjelenés: The Windup Girl, 2009
Oldalak száma: 564
Fordító: Horváth Norbert

Fülszöveg:
"Az olajválság utáni jövőben a városokat a globális felmelegedés miatt megemelkedett tengerszinttől gátrendszerekkel védik, pusztító genetikai járványoktól retteg mindenki, és óriás lendrugókban tárolják az energiát, amelyeket tíztonnás óriáselefántok, megodontok erejével húznak fel. Anderson Lake az ArgiGen kalóriatársaság Bangkokba küldött ügynöke álcája szerint egy lendrugókat gyártó cég menedzsere, valójában azonban a független Thaiföld felbecsülhetetlen értékű, rejtett magbankját keresi. Emikó genetikai tervezéssel létrehozott különleges teremtmény, új ember. Bőre sima, mint a porcelán, mozgása a genetikusok jóvoltából darabos, akár egy felhúzhatós játéké. Egyszerre kutyaszerű engedelmességre kódolt szolga és szex játék, aki azonban ki akar törni kiszolgáltatottságából. Kettejük találkozása hamarosan egész Thaiföldet megrengeti."


A végére jutottam.

Az alapja tetszett. Az ötlet jó volt. A kivitelezés azonban nem nyerte el a tetszésemet.


Vontatottnak éreztem, bár tény, hogy jól felépített történetről van szó.

Túl sok szálon futott a történet, nehéz volt követni az eseményeket. Zavaró volt számomra a sok thai kifejezés, amelyeket nem ismertem.
A karakterek tetszettek, a leírások is. A világot megismerhettük általuk. Legalábbis azt a részét, ahol a történet játszódik. Még sem tudtam teljesen beleélni magam a történetbe.

Úgy érzem, túl lett húzva, a közel 600 oldal most egyáltalán nem volt szerencsés.

A végére az események felpörögtek, amit már élveztem, de mire eljutottam oda, már azt sem igazán tudtam, hogyan is kezdtük a történetet.Abban, hogy nem tetszett ez a könyv, az is közrejátszhatott, hogy manapság a személyes ügyeim eléggé lefoglalnak, de ezt a könyvet mégis be akartam fejezni.

Talán később, ha lesz rá időm, és nyugodtabb lesz a környezetem is, még egyszer neki állok.

Akkor majd jelentkezek egy újabb ajánlóval.
Share on Google Plus

About Asae Beate

Író, Könyvblogger, Fantasy, Skandináv krimi, Tea, Japán, Távolkelet
    Blogger Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése