Rebecca Blackhorse - Családi ereklye

Kiadás: STB Könyvek Könyvkiadó Kft., 2011
Oldalak száma: 256
Sorozat: Bonszai a balkonon

Fülszöveg:

"Azt mondják, Amerika egy nagy olvasztótégely. Ez bizonyára igaz, mert megfér benne egy szenvedélyes olasz nő a mindig aggodalmaskodó, kubai barátnőjével; egy japán étterem, ahol nem túl szívélyesek a vendégekkel; egy barna Jaguár XK kobra tekintetű tulajdonosa; egy nyugdíjazás előtt álló ír FBI-ügynök, aki a szabadnapján végül mégis lemaradt a hőn áhított szusiról; a Francia Idegenlégió volt orvosa Panzerre keresztelt terepjárójával; valamint egy oszakai jakuzavezér, akinek saját démonjai vannak, egy kacér kamiról álmodik, és holttestek jelzik az útját. Fogyasszuk rizzsel és szakéval!"

A történet Amerikában kezdődik egy titokzatos csomaggal, melyben egy bonsai van. Az egész történet központi eleme ez a növény illetve a tál, amiben van.

Több szemszögből mutatja be a történetet az író. Néha Amerikában vagyunk, ahol műkereskedők és FBI nyomozók keverednek bele az események hálójába, néha pedig Japánban találjuk magunkat, ahol az egyik legnagyobb Yakuzza klán életébe nyerhetünk bepillantást. A hatalomvágy, és az élni akarás mutatkozik meg leginkább, miközben egy pillanatra sem hagy nyugodni minket az író. Mindig újabb szereplőt hoz be a képbe, akinek a felbukkanása kérdéseket vet fel, de a válaszokat csak később tudjuk meg.

A karakterek lenyűgözőek. Annak ellenére, hogy számtalan szereplő bukkan fel, végig nyomon lehet követni, hogy mikor ki, mit és hol. A főbb szereplők jobban előtérben vannak, kidolgozottabbak.

A yakuzza vezér harcol a saját démonjaival, miközben próbálja megmenteni becsületét és visszaszerezni az edényt, mely már régóta családja tulajdona. Szívtelen és könyörtelen látszólag, míg nem találkozik egy nővel, akiről úgy gondolja, ő lehet a megoldás, hogy megszabaduljon a démonjaitól, de ugyanakkor nem is akarja veszélybe sodorni, míg nem végzi el a feladatát, nem lehetnek együtt.

Az FBI-nál sosem volt béke. Az ügynökök közti rivalizálás és harcok sok mosolyogós percet okoztak. Az idősödő ügynök pedig nem is sejti, hogy a zöldfülű társa egyáltalán nem az, akinek gondolja.




Számomra letehetetlen volt, magába szippantott a történet. A trilógia első része után remélem, hogy a másik két rész is hasonlóan izgalmas lesz.
Share on Google Plus

About Unknown

Író, Könyvblogger, Fantasy, Skandináv krimi, Tea, Japán, Távolkelet
    Blogger Comment

2 megjegyzés: