Hannu Rajaniemi - Kvantumtolvaj

Kiadás: Ad astra kiadó, 2012
Oldalak száma: 390
Fordító: Juhász Viktor

Fülszöveg:
"Jean le Flambeur kifinomult úriember és fondorlatos mestertolvaj, aki gondolatokat, ékszereket és titkokat lovasít meg a jövőbeli Naprendszer egzotikusan különc társadalmaiban. Élő legenda, aki egyszer mégis rajtaveszt, és utána hosszú időn át egy virtuális börtönben kénytelen saját másolataival halálos párbajokat vívni. Egészen addig, amíg egy titokzatos lány és még rejtélyesebb megbízója ki nem szabadítja, azonban a jótettnek is ára van, és ezzel kezdetét veszi Jean le Flambeur eddig legnagyobbnak ígérkező kalandja. Irány a Mars, ahol egy vándorló városban egyszerre kell felkutatnia régi önmagát és kicseleznie egy zseniális, ifjú mesterdetektívet, a tét pedig sokkal nagyobb, mint elsőre azt bárki gondolná."


Több karakter szemszögéből megírt remek történet! Teljesen élvezhető és kerek a történet. A karakterek is megnyerőek a leírások pedig zseniálisak. Mintha én is épp ott lettem volna velük.
Izgalmas jelenetekkel tűzdelt történet, miközben a főhős igyekszik visszaszerezni régi önmagát és megismerni saját magát, és közben eleget is akar tenni a megbízóinak, hiszen ez a dolga.
A világ és a társadalom leírása is érthető és kerek. A különleges megoldások és képek pedig elképesztőek.
Az ötlet eredeti, és számomra egyáltalán nem hiányzott belőle semmi. Egyetlen ponton sem éreztem hiányt.
A karakterek feltűnése tovább fokozta az izgalmakat, a végén pedig minden apró személyt el tudtunk helyezni a történetben, senki nem maradt feladat nélkül.
Határozottan olvastatta magát, annak ellenére, hogy sci-fi, tökéletesen érthető volt, nem volt nehéz olvasni, vagy épp megérteni egy-egy részt.

Tökéletesen kivitelezett alkotás.
Share on Google Plus

About Unknown

Író, Könyvblogger, Fantasy, Skandináv krimi, Tea, Japán, Távolkelet
    Blogger Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése