Ito Projekt - Harmónia

Kiadás: Ad Astra kiadó, 2012
Első megjelenés: Hāmonī, 2008
Oldalak száma:306
Fordító(k): Mayer Ingrid, Oroszlány Balázs


Fülszöveg:
"Ebben a jövőben a tested közös tulajdon. Légy egészséges! Légy boldog! Akkor is, ha nem akarod. Az utópia végre megvalósult, hála az orvosi nanotechnológiának és a társadalmi jólétet szabályozó törvényeknek. A rendszer azonban, amely az állampolgárok egészségét hivatott őrizni, ellenük fordul. Az egész emberiség egy titokzatos elme túszává válik. Kirie Tuant, a diktatórikus jóindulat ellen egykor öngyilkossági kísérlettel lázadó lányt a múltja kísérti, miközben az Egészségügyi Világszervezet tagjaként versenyt fut az idővel, hogy megmentse világát. Te mit adnál meg azért, hogy harmóniában élhess önmagaddal?"


Egy igazán ijesztő jövőképet fest le számunkra a könyv, ahol nincs betegség, de mindenki egy túlzottan is kedves és törődő társadalomban él. Azonban még a jövőben is adódhatnak problémák és lehet rés a pajzson. A kidolgozott rendszerbe hiba kúszik és ezzel feje tetejére áll az egész világ.
A könyv remekül leírja a jövőképet. Izgalmas, néhol tudományos, de teljesen érthető. A főhős egy lány, aki igyekszik kitörni a harmonikus világból, majd végül ő lesz az, aki ezt a rendszert meg akarja menteni.
Egy történet, ami egy betegségek és fájdalmak nélküli  jövőben játszódik, ahol éppen csak az emberek akaratát nem irányítják gépek, vagy mégis? Néhol igazán ijesztő és elgondolkodtató. Legalábbis számomra az volt. Még mindig tele vannak vele a gondolataim, rossz érzés volt letenni, szívesen olvastam volna még, de elfogytak a betűk.
Magával ragadó és elgondolkodtató is. Ez volt az első ilyen jellegű könyv, amit olvastam, de teljesen beleszerettem. Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki nem retten vissza egy kis tudományos leírástól.
Share on Google Plus

About Unknown

Író, Könyvblogger, Fantasy, Skandináv krimi, Tea, Japán, Távolkelet
    Blogger Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése