Tiffany Reisz - A szirén

Kiadás: Egmont-Hungary, 2013
Első megjelenés: The Siren, 2012
Oldalak száma: 488
Fordító: Márton Andrea
Sorozat: Eredendő Bűnösök









Fülszöveg: 

Ez a világ a férfiaké, de egy nő van legfelül.
Nora Sutherlin erotikus regényeiről híres és hírhedt – és van egy titka, amelyet túl sokan tudnak ahhoz, hogy ne kerüljön napvilágra. Nora legújabb kézirata más, mint az eddigiek: komolyabb, mélyebb, személyesebb – és Nora biztos benne, hogy meghozza számára az áttörést… De vajon lehet-e együtt dolgozni a kimért, karót nyelt angol szerkesztővel, Zachary Eastonnal? Hiszen ő mondja ki az utolsó szót, de maximalizmusa felháborítja Norát. Zach-et Nora szabados életmódja kergeti az őrületbe – és a tény, hogy egyre inkább vonzódik ehhez a nyílt, mégis titokzatos nőhöz.
Nora azt hitte, mindent tud arról, milyen, amikor az ember a saját határait feszegeti. De abban a világban, ahol a szenvedély maga a fájdalom, soha semmi sem ilyen egyszerű.
Ki lehet az a férfi, aki öt év távlatából is irányítani képes a nő minden gondolatát? És egyáltalán: ki is Nora Sutherlin valójában? Képes lesz-e valaha önmagának megválaszolni ezt a kérdést?


Oké, előre bocsátom. Imádtam ezt a könyvet.
A fantasy, és sötétebb témájú könyvek után valami felüdülésre vágytam, de az egyszerű NA könyvek jóformán egy mintára készülnek, csak a nevek mások.

Tiffany Reisz neve pedig már rendszeresen visszatérő elem a Molyon, így gondoltam, belekezdek a sorozatába.
Egyáltalán nem bántam meg.

A dom\sub kapcsolat leírásánál hiteles és következetes. Minden tett és mondat felelőséggel bír, és mindennek ára van, még ha egyszerű dolgokról is van szó és mindebből a meleg témát sem hagyja ki, ami külön tetszett. Az írónő nem mindennapi témához nyúlt, de nagyon jól csinálja.
Ami igazán meglepő volt, de ugyanakkor tetszett is, és adott egy csavart az egésznek, az a vallás, a kereszténység megjelenése. Ezt a sorozatot nem fogják a nagyon vallásos emberek kézbe venni, de ha mégis megteszik, szerintem hamar vissza is teszik a polcra. ( Le pretre ugyebár :) )
A Nyolcadik Kör nagyon tetszett. Izgalmas hely és megmutatja, hogy nem csak a hétköznapi emberek hódolnak ennek az életstílusnak. Sokszor vagyonos és hatalommal bíró emberek is domok vagy épp subok. Ez a valóéletben is ugyanígy van.

Eddig főleg általánosságban beszéltem a történetről, ez az egész sorozatot átszövi.

Ebben a részben megismerkedünk a szereplőkkel, miközben Nora írja az új könyvét, és új szerkesztőt kap az új kiadójánál.
Zachet az első perctől elbűvöli a nő, de ragaszkodik hozzá, hogy csak munka van köztük, ráadásul még mindig siratja az ex nejét.
Az egész könyv az ő kapcsolatuk köré épülhetne, de főleg Nora és a világa ismerhető meg és az összes többi csupán édes körítés a történetben. Ez cseppet sem ront az élvezeti értékből.
Időközben kiderül Nora életének is a titkos kis ügyei, de az egész domina/szolga világ mellett egy édes ki szerelmes történet is kibontakozik. Wesley és Nora között egyértelmű a vonzódás, de nem nagyon tudnak mit kezdeni egymással. Tetszett a kis játékuk, és őszintén sajnáltam a végét.
Nora Sutherlin karaktere jól megírt, nem egy klasszikus romantikus, elalélós, itt többnyire ő vezet és ő irányítja az eseményeket. Nem ő hódol be, hanem neki hódolnak be.
Soren az első részben még nem szerepel túl sokat. Megtudjuk róla, hogy Nora az övé, és hogy nincsenek együtt már egy ideje. Kemény jellem, igazi domináns, és igazán szívdöglesztő pasi, aki előtt a fél világ hever.
Kingsley még Sorennél is magasabban van eggyel. Ő a világ mozgatórugója. Mindenkit óv, aki közéjük tartozik. Kapcsolata van mindenkivel és mindennel, és Sorenhez hasonlóan mindent tud már előre. Igazán ijesztőek mindketten. Neki hála az olvasók még némi franciát is tanulhatnak.
Wesley: Óvja Norát Sorentől. Nem tetszik neki Nora domina énje, de elviseli. Szerelmes Norába, méghozzá fülig, és még Sorennel is képes lenne megharcolni, ha ismerné. Szerettem a karakterét, édes kis felüdülés a jelenléte.


Idézet:
"- Bonjour, ma chérie, ma béllé, mon canard - kezdte Kingsley, amint felvette.
- King, még ha a kacsájának is nevez, az sem változtat a tényen, hogy elfoglalt vagyok.
- Túlságosan elfoglalt egy tízezer dolláros estéhez egy kedves barátjával?
- Mondja meg neki, hogy vagy húszezer, vagy mehet a várólistára.
- Akkor várólista.
- Végül is gazdasági válság van. Mondja meg neki, hogy mesélje el a feleségének, mennyit fizetett ki nekem a tavalyi évben. Emiatt annyi seggberúgást fog kapni, amivel kihúzza addig, amíg befejezem a könyvet.
"



Spoiler:
A Nyolcadik Kör beli jelent nagyon tetszett. Főleg Griffin.
Share on Google Plus

About Unknown

Író, Könyvblogger, Fantasy, Skandináv krimi, Tea, Japán, Távolkelet
    Blogger Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése