Sarah J. Maas - Éjkorona

Kiadás: Könyvmolyképző, 2014
Első megjelenés: Crown of Midnight, 2013
Oldalak száma: 494
Fordító: Hetesy Szilvia
Sorozat: Üvegtrón









Fülszöveg:
A harc folytatódik!
Az ördög koronázta meg.
A kötelesség rabja.
A szerelem foglya.


A tizennyolc éves, gyönyörű lány, Celaena a király, Adarlan legveszélyesebb orgyilkosa.

De vajon a szíve is egy gyilkosé?

Szabadságát azzal nyerhetné vissza, ha a király ellenségeinek vérét ontja, de nem képes rá, hogy a koronáért öljön. És minden, látszólag végrehajtott megbízatásával, minden hazugságával azok életét teszi kockára, akiket szeret.
A lány a szíve mélyén őrlődik a kapitány és a koronaherceg között, miközben a királynál is jóval sötétebb erővel kell megküzdenie. Döntenie kell, hogy miért fog harcolni: a szabadságáért, a szívéért vagy pedig a királyság sorsáért
.”



Sarah J. Maas egy zseni. Ezen nincs mit ragozni. Így van és kész.

Az Éjkorona még az Üvegtrónt is felülmúlt, és már kíváncsi vagyok, milyen zseniális lesz a következő kötet.

A második kötet sokkal összetettebb volt, több rejtély, nyomozás, és romantika, remek egyensúlyban egymással, hogy egy izgalmas, köröm lerágós, letehetetlen regényt kapjunk.

Volt itt összeesküvés, megidézett szörnyek (több is), és rengeteg titok persze, ami nem is hiányozhat ez jól összerakott fantasyból.

Celaena a királynak teljesíti a kiszabott feladatait. Orgyilkosnak kell lennie, ami nem okozna neki nagy gondot, de persze neki is van szíve, és még a múltjával kapcsolatos titkait is kénytelen elhallgatni Chaol elől, a végén viszont erről is kitálal. A maga szűkszavú módján. Még jó, hogy a családfa mindenre választ ad.
Chaol eközben próbál mellette lennie, és egyre jobban összejönnek, majd minden tönkre megy, egy tragédia miatt.
Mindenki összeesküvést szervez, és szövetséget köt, ami csak tovább bonyolítja a dolgot, és egyes karakterek halálához vezet.
A végén pedig olyan információkat és függővéget kapunk, amitől falnak lehet menni. Ide a harmadik részt! Jó lesz most azonnal is.

Ebben a részben már Doriantól sem kapott el a viszketés, ami nagy előrelépés, mert az első kötetben egyáltalán nem volt szimpatikus. Egészen megszerettem a karakterét, de továbbra is Chaolnak drukkolok. Ráadásul Doriannak is szembe kell néznie a saját mágiájával,
A király, aki beszüntette a mágiát, nos az ő mocskos kis titkai is kiderülnek, amitől a legutálatosabb karakter címet csont nélkül megkapja.

A világépítés is tovább folyik, egyre több apróságot tudunk meg, és a mágia is egyre nagyobb szerepet kap, ami természetesen jó nagy bajt itt is, meg előrevetítve a harmadik kötetben is.
A vége az valami fenomenális. Chaol végre kimondja azt az SZ betűs szót, de nem akarok lelőni mindent, maradjunk annyiban, hogy ezt a könyvet mindenkinek el kell olvasnia.


Idézet:
– Egyetértek. De ne gondold azt, hogy én bármi miatt is szégyenkeznék.
– Ki beszélt itt szégyenről? – Celaena a takaró alatt meztelen testére mutatott. – Őszintén szólva, meg vagyok lepve, hogy nem hordod fenn az orrod, és nem vágsz fel mindenütt velem! Én biztos, hogy ezt tenném, ha magamat lefektetném
.”

Spoiler:

Kedvenc rész:

Amikor a járatban megnyitják a kaput, és Chaol megmenti Celaena életét. És Fürgéét is. Szegény kutyus *szip*

50 könyv 1 év alatt kihívás:
16. egy könyvet, amit a kedvenc íróm írt, de eddig még nem olvastam.
Share on Google Plus

About Unknown

Író, Könyvblogger, Fantasy, Skandináv krimi, Tea, Japán, Távolkelet
    Blogger Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése