Marissa Meyer - Scarlet

Kiadás: Alexandra kiadó, 2014
Első megjelenés: Scarlet, 2013
Oldalak száma: 496
Fordító: Bujdosó István
Sorozat: Holdbéli krónikák


Fülszöveg:
„Cinder, a kiborglány kalandjai folytatódnak - éppen szabadulni próbál cellájából, de még ha sikerül is neki, ő lesz a Nemzetközösség legkeresettebb szökevénye. Eközben franciaföldön nyoma vész egy idős asszonynak, Michelle Benoit-nak, gyönyörű és makacs unokája, Scarlet pedig rendületlenül keresi. A vörös hajú francia szépséggel a nyomozása során egyre különösebb találkozások történnek. Megismerkedik Farkassal, az egyszerre vonzó és ijesztő pankrátorral, akivel együtt erednek a rejtélyek nyomába. De a rejtélyek csak sokasodnak, miután megismerkednek Cinderrel. Ahogy közös erővel próbálják megakadályozni, hogy Levana királynő végveszélybe sodorja a Föld teljes lakosságát, lassanként fény derül arra is, mi köze egymáshoz Scarletnek és Cindernek...”



Nehéz erről a történetről úgy írni, hogy ne legyek spoileres, de megpróbálok.

A Piroska és a farkas mintájára megírt történetet meglepően jól ötvözte az előző résszel, amiben Hamupipőke történetét vette alapul.
A scifi köntösbe öltöztetett történetben folytatódik Cinderék menekülése, miközben megismerhetjük Scarletet (Piroskát) és a pankrátorként élő Farkast.

Végig három szálon fut a történet. Láthatjuk Cinder menekülését, Scarleték nyomozását az eltűnt nagymama után és Kai herceg vívódását is, ahogy próbál eleget tenni a Levana követeléseinek.

Kai szálát éreztem a leginkább feleslegesnek végig, nem kötött le igazán, mert nem is tudtunk meg belőle semmi eget rengetően nagy dolgot, de az utolsó fejezete hatásos lett, és ez viszi előre a történetet, bár meglepetést nem igazán okozott, várható volt, hogy ez lesz a vége.

A legjobban Scarlet és Farkas szála tetszett.  Szerelem, árulás, harcok. A kisvárosból egyenesen a fővárosba mennek követve a nyomokat. Ebben a szálban Piroska és a Farkas úgy tűnik, összemelegednek, miközben a nagymamát keresik, akit kivételesen nem a Farkas bántott. legalábbis nem ez a farkas.
Párizs lerombolt képe, és az operaház helyszíne nagyon bejött. Az egész remek alapot adott a baljós eseményeknek. Megalapozta a hangulatot. Az akció jelenetek ütősek, érezhető a feszültség, és egy percre sem éreztem unalmasnak.

A másik szálban Cinder szökésével folytatódik az előző kötet, azonban kap maga mellé egy kéretlen társat is, így már egy önmagát agyonfényező „kapitánnyal” együtt kénytelen menekülni. Jó párost alkotnak, vannak jó pillanataik, a kapitány igazi nőcsábász, még az úrhajó oldalára is egy pucér nő van festve.  De azért ő is tud harcolni ha kell.
Amikor Cinder és Scarlet szála összefut és egymásba fonódik, már négyen menekülnek tovább és sajnos itt véget is ér a történet. Pont a legjobb résznél persze…


Idézet: „ Farkas teste megmerevedett, de Scarlet ügyesen hátrahúzta a fejét, hogy a szemébe nézhessen. A férfi szája vicsorogva széthúzódott, de ő csak a szemét nézte.
- Hagyd abba, Farkas! Már nem közéjük tartozol”
                                                               / Scarlet, 426. oldal /


Spoiler:
A kedvenc részem:
 Amikor az operaházból Scarletnek és Farkasnak sikerül kimenekülni, és megjelennek Cinderék és a holdbéli varázsló a többi farkas szolgával. Feszült, dinamikus rész. Cindernek itt válik egyértelművé, hogy miért is félhet tőle Levana királynő, hiszen képes irányítani a katonákat, és megöli a varázslót is.
Ezután fonódik össze négyük sorsa.


50 könyv 1 év alatt kihívás:
Gondolkodtam, melyik kategóriába tegyem bele.

9. Egy könyvet, amit nő írt. 
Share on Google Plus

About Unknown

Író, Könyvblogger, Fantasy, Skandináv krimi, Tea, Japán, Távolkelet
    Blogger Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése