Imre Viktória Anna - Kísértés Rt.

Kiadás: Főnix Könyvműhely, 2011
Oldalak száma: 394
Illusztráció: Imre Viktória Anna

Fülszöveg:
"Mit tehet egy sikeres bérgyilkosnő, ha egy amúgy is fárasztó nap után hat dekoratív munkatársa kíséretében megjelenik a lakásában az ördög? Esetleg a másik oldalára fordul és alszik tovább, erősen győzködve magát, hogy csak képzelődött. Sajnálatos módon Serene Nightingale ennyivel nem intézheti el a Pokol pofátlan, narcisztikus és mellesleg igen jóképű Nagyurát. Lucifer ugyanis nem merő szórakozásból keresi fel éjnek évadján: Serene lelkéért verseny folyik közte és a mindenható Anyaúristen, Pandora között. Ha a Teremtő nyer, a világ fele megszabadul a gonosztól. Ha Lucifer, akkor a démonúr a száműzetése óta először térhet vissza legálisan a Mennybe. A tét tehát nagy, ám talán nem meglepő, hogy Miss Nightingale hócipője két perc alatt tele lesz a túlvilági cirkusszal. Vissza akarja kapni az eddigi életét: egyetemre akar járni, a bátyját bosszantani és tovább ölni embereket pénzért. Idegesítik a lépten-nyomon felbukkanó angyalok, démonlányok de leginkább a Halál sakálvigyorú női megtestesítője kezdi ki türelmét. Miközben újabb és újabb gyanútlan halandók keverednek bele a Londonban folyó hatalmi harcba, szép lassan Serene is elveszíti önmagát s hogy védtelenül maradt lelkéért végül melyik fél nyúl gyorsabban, az csak a szerencsén és kifinomult taktikázáson múlik"

Amikor ezt a könyvet olvastam, könnyed, szórakoztató olvasmányra vágytam.
Angyalok és démonok. Lucifer és az Isten(nő). Felkeltette az érdeklődésemet a számomra újszerű szereplő felhozatal.
Az ötlet, hogy egy bérgyilkos lelkéért versenyzik az Ördög és az Isten, határozottan szórakoztatónak tűnt, és az is volt alapvetően.
Lucifer karaktere egyáltalán nem egy kegyetlen sátánhoz hasonlít és mégis. Minden kedvessége és nyájassága saját érdekből fakad.
Az Istennő számomra egyáltalán nem volt érdekes. Kicsit idegennek éreztem a sok nyavalygással.
A verseny tárgya, avagy a bérgyilkos lány szórakoztatóbb volt. Tetszett, hogy vacillált, ő maga sem tudta, hogy a mennybe menne, vagy a pokolba. Próbál normális életet élni, miközben embereket gyilkol pénzért.
A legjobban a mellékszereplőket szerettem, az angyalok és a démonok határozottan szórakoztatókra sikeredtek.
A leírások is jól sikerültek, Lucifer kastélya és a Mennyország is megelevenedett előttem.
A teremtés története is találóra sikeredett, hogyan hozta létre az Isten a hierarchiát a mennyben.
A könyvben található grafikák is gyönyörűek és illenek a könyv stílusához. Találóak.
Amit soknak éreztem, azok a poénok voltak. Néha igazán jókat mosolyogtam, de egy idő után már erőltetettnek éreztem és feleslegesnek.
A vége kiszámítható, nem okozott meglepetést.
Ez a történet kifejezetten a szórakoztatásra megy rá, ami sikerül is neki.
Kikapcsolja az embert, és nem akarja elgondolkodtatni mély kérdésekkel.


Share on Google Plus

About Unknown

Író, Könyvblogger, Fantasy, Skandináv krimi, Tea, Japán, Távolkelet
    Blogger Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése