Rebecca Blackhorse - A gésa mosolya


Kiadás: STB könyvek, 2011
Oldalak száma: 256
Sorozat: Bonszai a balkonon

Fülszöveg:"A Japán juhar, amit a férjétől szabadulni vágyó asszony a szeretőjének ajándékozott, visszakerül az adományozó szentélyébe, ahol egy ártószellem dührohamában elpusztítja.A gésababa életre kel, és miközben apró kezével kecsesen forgatja a legyezőket, végez a mesebeli császárral.
Egy szellem kamivá változik, egy másik azonban sokkal rosszabb véget ér egy porszívó belsejében.
A tanulság pedig nemcsak az, hogy a jak szaga nem túl kellemes, de nem árt az sem, ha mindig kéznél van egy harmadik szem, még ha a zakónk belső zsebében egy zsebkendőbe csomagolva hordjuk is magunknál.
Fogyasszuk rizzsel és szakéval!"

A befejező részben folytatódik a nyomozás Leroyy gyilkosa és a gésa után.
Új karakterként megismerhetjük Mackenzie új társát és a rendőrség orvos szakértőjét, akik mint kiderül, nagyon is közeli kapcsolatban állnak.
Az események pörögnek, nincs egy perc nyugta sem az olvasónak, az egyik akció után egyből a következőben találjuk magunkat.
Miközben Sean ügynök félreteszi a pihenőidőt és a gésa felkeresésében segédkezik, addig az új ügynök is rábukkan ugyanazokra a nyomokra és összeütközik Johnnal, aki halottlátóvá lép elő.
A bárban meggyilkolt yakuzzánál már sejtettem, hogy a női gésa valójában Aszuhara Kaii, a gésa, de a továbbiakban is imádtam a játszadozását, ami mint később kiderült a pályája végét jelentette. Miután megölte a megbízóját és felhagy a katona szerepével, Tibetbe megy, hogy csatlakozzon egy mozgalomhoz, de csak egy nővel találkozik.
Eközben az új ügynök egyre inkább elnyeri a tetszésemet, főleg mikor összeverekszik a kollégákkal. Megérdemelték.
A szigeten, Jamamotot és Luciát megtámadják Jamamoto testvére és az emberei. Nem számítottam rá, hogy mindenki élve hagyja el a terepet a jófiúk közül, és még a főgonosz is életben marad, bár nem sokáig.
Honami, Jamamoto volt felesége is békére lel, miután megölik sógorát.

A happy end, bár furcsa, de happy end.
Tetszett az egész sorozat írásmódja, a karakterek jellemábrázolása és kidolgozottsága. Nem volt szájbarágós a mesélés, emellett pedig kellően izgalmas volt, néha megmosolyogtató.
Bár a hullák száma meghaladta kissé az elfogadhatót, de ez még belefér egy olyan történetbe, ahol yakuzzák és rendőrök vannak.
Nagy kedvencem lett Sean, Jamamotó és Aszuhara Kaii a karakterek közül.


Remélem, még lesz alkalmam olvasni az írónőtől.
Share on Google Plus

About Unknown

Író, Könyvblogger, Fantasy, Skandináv krimi, Tea, Japán, Távolkelet
    Blogger Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése