Rebecca Blackhorse - Japán juhar

Kiadás: STB Könyvek Könyvkiadó Kft., 2011
Oldalak száma: 256
Sorozat: Bonszai a balkonon

Fülszöveg:"A Családi ereklye, az okurimono visszaszerzése után a világ rendje mégsem állt helyre sem Oszakában, sem Seattle-ben. Néhány halottról kiderül, hogy nagyon is ragaszkodik az élők társaságához, más halandók viszont hiába ragaszkodnának az életükhöz, mégis hamar átsétálnak a túlvilágra. A kamik szeszélye egyszerűen kiszámíthatatlan.
A különös párbajt követően pedig, amelyet démonok nevetése kísér, nemcsak a golyók kezdenek röpködni, de egy papírcuru is megjelenik az égen szárnyaival vészjóslóan eltakarva a napot; egy hatalmas tükör meghasad; valamint feltűnik egy gésa, akinek a mosolya nem sok jót ígér.
Fogyasszuk rizzsel és szakéval!"


A történet ott folytatódik, ahol az " A családi ereklye" abbamaradt. Sean FBI ügynök dolga, hogy vigyázzon Lucia-ra, miközben meg akarja fejteni az ügy rejtélyeit is. Az FBI konferenciának hála a nyomozás előrébb mozdul, és úgy tűnik, lassan minden kocka a helyére kerül.

Az újabb szereplőknek hála, kissé zsúfolttá válik a történik, egyre több a szál, és mikor már azt hinnénk, hogy nem fogunk tudni eligazodni a rengeteg karakter között, akkor jön a tisztogatás. A yakuzzák világát mindenhol vérnyomok színezik, amiből persze az FBI sem maradhat ki. Persze pont ez az, ami a krimihez kell.
Az ügynökök marakodása humoros, megmosolyogatja az embert két nyomozás között. John is magára vállalja a szívtipró szerepét, és segít Lucia védelmezésében a saját kárára. A hősködés eredménye néhány monokli.
A gésa – megtévesztő, egy férfiról van szó, aki ráadásul kegyetlen gyilkos - megjelenése további kérdéseket vet fel, Jamamotot próbálja előkeríteni, miközben bekerül a képbe egy régi rendőr is japánból, akinek a társát megölte évekkel korábban.
A vendég ügynök Seannak is segít a nyomozásban. John is a kis csapat látómezejébe kerül, és nehézkes kezdés után, de végül egyesítik erőiket, hogy véget vessenek ennek a rémálomnak.
A végén a gésa eltűnik, Seant elküldik a hivatalból és Lucia is megkapja, amit kíván. Jamamotot.

Az új és a régi karakterek is ismét magukkal sodortak, az események pörögtek, szinte egy perc nyugtot sem hagy az olvasónak. Még az egyszerű beszélgetés alkalmával is azt figyeltem, vajon mikor bukkan fel a rosszfiú.
Sean karaktere még mindig az egyik kedvencem, ahogy a francia orvosé is. A maga rossz szerepével együtt pedig még a gésa megformálása is elnyerte a tetszésemet, persze attól még remélem, hogy elnyeri méltó büntetését.


Izgalmas és kellemes olvasmány volt. Negatívum az volt, amikor néha felbukkant az elhunyt feleség szelleme. Nem igazán tudom elképzelni, hogy milyen fontos szerepe lehet a történet további folyásában, kicsit kilógtak ezek a részek számomra, illetve a nevek, a hasonló nevek miatt néha nehezen volt követhető a cselekmény, például Tecuba Soku és Tagava Simo, de ezeket leszámítva szerettem olvasni, és őszintén kíváncsi vagyok, mit hoz a befejező rész. 
Share on Google Plus

About Unknown

Író, Könyvblogger, Fantasy, Skandináv krimi, Tea, Japán, Távolkelet
    Blogger Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése