Gaura Ágnes - Lidércnyomás

Kiadás: Delta Vision, 2013
Oldalak száma: 437
Sorozat: Borbíró Borbála















Fülszöveg:
Vannak, akik nagy esküvőről és tengeren túli utazásokról álmodnak – és vannak, akik jól tudják, hogy az előttük álló utazás és lakodalom csak belépő egy igazi rémálomba. Eric Bowman kérésére Bori Coloradóba utazik Attilával, és egy esküvő leple alatt megpróbálja kideríteni, vajon miféle szerzet gyilkolja sorban az alakváltókat a Bowman-fivérek falkájában. A szálak egy alakváltó szépségversenyhez vezetnek, s ha ez még nem lenne elég, Borinak közben meg kell küzdenie Attila egyre aggasztóbb fizikai állapotával is – valamint egy jóslattal, mely semmi jót nem ígér.

Vajon kinek az életébe fog kerülni az elkerülhetetlen lidércnyomás?

Ki tartja rettegésben a vérfarkasokat, és ki lopózik be éjszakánként a Bowman-birtokra?

Borinak több fronton is helyt kell állnia, de ez nem egyszerű: szembe kell néznie legbelsőbb félelmeivel és barátai titkaival. Mint mindig, most is eltökélten lép a tettek mezejére – ám életében először, egy pillanat erejéig, a döbbenettől elakad a szava…




Az első két rész után alap, hogy ezt is elolvasom.
Az első két rész után, várható volt, hogy ez is nagyon fog tetszeni.

A fülszöveg beszédes, a cselekményt el is mondja egy az egyben, csupán a szereplők, és a részletek nyújtanak meglepetéseket. De még milyeneket.

Boriék vámpír repülőn mennek Coloradóba, ahol nyomozniuk kell.
Az egy négyzetméterre jutó alakváltók száma itt meghaladja a komfort mércét egy egyszerű ember számára. Az, hogy itt nem a vámpírok voltak a középpontban felüdülés volt, és kellemes újdonság. Nem mintha bánnám a vámpír főszereplőket.
Ami nagyon tetszett, hogy bár a sztori Amerikában játszódik, még itt is a magyar mondakör van jelen, és mindenre ez hozza a megoldást. Imádtam ezt a multikultit benne.

Attila és Bori között most leginkább a szexista poénkodás megy. Mindig mindenből 18-as karikás csattanó kerekedik, amit nyilván Attila produkál legtöbbször.
Fehérholló is aktívan jelen van a történetben, ami csak emelete a történet színvonalát, és fényét. Ha minden vámpír olyan lenne, mint ő lehet, nem bánnánk a vámpírok létezését. A vérmedvéivel együtt képviseli a magyar vámpírokat az alakváltók földjén. Rizikósnak hangozhat, de egészen jól elvannak egymás mellett.
Azt egy kicsit sajnáltam, hogy nem tudtunk meg többet róla, remélem, hogy ez később pótlásra kerül, mert a karaktere nagyon szimpatikus.
A boszorkányok Evelynt küldték, hogy le ne maradjanak a jóról, és milyen jól tették. Ő volt az ész a sok tudós között. Ha nem lett volna, biztos, hogy nem éli túl a banda a mókát.
Az álomcsapda kifejezetten ötletes megoldás volt, még ha ehhez üzletelni is kellett egy vámpír nagyúrral.(Aki nem Fehérholló)
Az indián, bagoly alakváltók, farkasok, hattyúk, tyúkok és egyéb lények pedig csak hab voltak a tortán, mindez egy szépségverseny keretein belül, persze. A fentebb említett multikulti nem csak a magyar mondavilágra értendő.
A krimi szál néhol nem igazán tűnt összeszedettnek, jobban is ki lehetett volna dolgozni és átgondolni, néhol voltak vakfoltok, de azt hiszem, pörgős szócsaták, a humor és a szereplők mindenért kárpótolnak. Ha kriminek nem is elsőrangú, de szórakozató regénynek mindenképp tökéletes. Szinte az egész könyvet végig vigyorogtam.

A málna pálinka viszont hiányzott. Igazán vihettek volna egy dugikészletet az egyik koporsóba rejtve a gépen.
És az utolsó fejezet… összetört a szívem. Remélem, kapunk kárpótlást később.


Idézet:
„Fehérholló elhúzta a száját, és hátravetette hosszú, hófehér haját.
– Sorozatok nincsenek, de meglepve hallom, hogy olyan nyálas vámpírokra buksz, mint a teljesen irreális, lélekkel bíró Angel.
– Irigységet hallok a hangodban – jegyeztem meg. Ez a lélek-dolog az elevenedbe vág, úgy érzem.”



Spoiler:
Kedvenc rész:
Mondhatnám, hogy bármelyik rész, ahol Fehérholló feltűnik, de az elég tág lenne.
A végén, a bűnös kivégzésénél. Ott látszik igazán, mennyire szadista, mennyire vámpír, és ez tetszett.


50 könyv 1 év alatt kihívás: 11. egy könyvet, aminek címe csupán egy szóból áll.
Share on Google Plus

About Unknown

Író, Könyvblogger, Fantasy, Skandináv krimi, Tea, Japán, Távolkelet
    Blogger Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése