Lauren Beukes - Zoo City

Kiadás: Ad astra kiadó, 2012
Első megjelenés: Zoo City, 2010
Oldalak száma: 356
Fordító: Körmendi Ágnes

Fülszöveg:
"Senki nem tudja pontosan, mikor kezdett a természetfeletti valósággá válni. Azokat a bűnösöket, akik valaki más haláláért felelősek, misztikus átok sújtja: állatok szegődnek melléjük élő lelkiismeretként és a társadalomból való kiközösítettség jelképeként. A menő újságíróból a társadalom peremére került és egy családi tragédia következtében elállatosodott Zinzi December Johannesburgban él egy Lajhárral együtt, és különleges képessége segítségével eltűnt tárgyakat kutat fel. Amikor Zinzit a neves zenei producer, Odysseus Huron azzal bízza meg, hogy találja meg a lemezbemutató előtt álló popsztár ikerpár nemrég eltűnt lánytagját, Songwezát, olyan ügybe keveredik, ahol újságírói ösztöneire, régi és új barátokra, valamint misztikus képességére egyaránt szüksége lesz. Zoo City mélyén sötét titkok lapulnak."

Izgalmas, eseménydús történet.  A leírások korrektek és minden sora filmként pergett le a szemem előtt, mintha én is a könyv részese lettem volna.

A karakterek kidolgozottak, néhányan kellően ellenszenvesek, a főhős pedig teljesen átérezhető.  Tetszett a főhős karaktere, hogy más, mint az eddig olvasottak. Egyetlen oldalon sem éreztem azt, hogy itt most le kell tennem és majd ki tudja, mikor fogom újra elővenni. Egyszerűen muszáj volt olvasni, mert mindig volt valami, ami felkeltette az érdeklődésemet.
A helyszín is kifejezetten új volt. Dél-Afrika tökéletesen hihető helyszín volt az állatokkal rendelkező gyilkosok és varázslatokkal átszőtt világnak.  Izgalmas volt, ahogy leírta a társadalmi különbségeket, a Zoo City lakói kirekesztettek. A főhős pedig remekül megállja a helyét és igyekszik a múltat maga mögött hagyni, segít másoknak, de nem lehet csak úgy elfelejteni, ha valaki megölte a saját testvérét.
 A vége megdöbbentett.  Nem úgy végződött, ahogy én elképzeltem az elején, de ez számomra csak pozitívum. Szeretek megdöbbenni. A helyszín is kifejezetten új volt. Dél-Afrika tökéletesen hihető helyszín volt az állatokkal rendelkező gyilkosok és varázslatokkal átszőtt világnak.  Izgalmas volt, ahogy leírta a társadalmi különbségeket, a Zoo City lakói kirekesztettek. A főhős pedig remekül megállja a helyét és igyekszik a múltat maga mögött hagyni, segít másoknak, de nem lehet csak úgy elfelejteni, ha valaki megölte a saját testvérét.


Tetszett a könyv stílusa és nyelvezete. A szerző valami újat adott, és izgalmasat. Szeretem az ilyen történeteket és már alig várom, hogy bele kezdhessek a Moxyland-be.
Share on Google Plus

About Unknown

Író, Könyvblogger, Fantasy, Skandináv krimi, Tea, Japán, Távolkelet
    Blogger Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése